top of page
Zoeken

Recepten met knoopwier

Bijgewerkt op: 1 dag geleden

Fijngehakt kan het rauw door salades of als toekruid door warme gerechten. Het is echter wat taai van structuur, dus koken of roerbakken in tempura’s behoren ook tot de mogelijkheden. Blancheren kan ook en dan lekker combineren met tomaten! Vanwege zijn agar ook gebruikt om er ‘jelly’s’ van te maken.


Wil je zeewier bestellen? Klik hier.




 




 

Gazpacho met Viltwier of Japans bessenwier


Ingrediënten (voor 4 personen)

Viltwier of Japans bessenwier

500 gr rijpe tomaten

2 eetlepels olijfolie

3 bosuitjes in ringetjes

2 teentjes geperste knoflook

verse basilicum

1 rode peper, fijngesneden (zonder zaadjes) optioneel

750 ml tomatensap

sap van 1 limoen

1 avocado


Bereiden

Viltwier wassen (en droogknijpen in theedoek) en heel fijn snijden. Tomaat, zeewier, olie, ui, knoflook, basilicum en rode peper pureren; onderwijl tomatensap toevoegend. Breng op smaak met limoensap (bewaar wat voor de avocado) peper en als nodig, zout.Snij avocado in piepkleine blokjes en besprenkelen het met limoensap. Doe dit bij de soep in.


Uit: Seaweeds, edible, available & sustainable van O. Mouritsen

 


Simpele ovenschotel met pompoen en gezaagde zee-eik


Ingrediënten (voor 4 personen)

1 pompoen van ongeveer 2 kilo

1 bol knoflook

gezaagde zee-eik, heel fijn gesneden

verse rozemarijn – 5 takjes

7 eetlepels (naar eigen inzicht)

olijfolie

1 el citroensappeper en zout


Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen in tweeën en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snij de twee helften in halve maantjes (de schil laat je zitten). Beleg een bakplaat met bakfolie en leg hier de pompoen op. Voeg de losse tenen knoflook en heel fijn gesneden zee-eik toe aan de pompoen. Trek grof de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en verdeel over de pompoen. Schenk de olijfolie en citroensap erover en bestrooi met peper en zout. Hussel alles een beetje door elkaar en plaats in de oven voor 40 minuten. Schep het halverwege even om.


Variant op een recept van de groenmeisjes.nl

 

 
 
wildwier logo oranje-blauw

 

© 2025 - WildWier

 

- de wereld lacht in bloemen en danst in zeewier -

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page