top of page

Recepten met darmwier

Wil je zeewier bestellen? Klik hier.



Darmwiernestjes


Ingredienten (voor tempura-beslag)

150 g bloem

1 eetlepel aardappelzetmeel

150 ml ijskoud mineraalwater (+ extra voor de zekerheid)

1/2 tl bakpoeder

1 el gomasio

2 eetstokjes


Ingredienten voor koriander yoghurt sausje

200 ml biologische milde yoghurt

1 el fijngesneden bieslook

4 takjes koriander

1 el citroensappeper

Darmwier


Bereiding

Was het darmwier en droog het in een theedoek, dat spettert straks wat minder.Doe het water in een kom (voor tempura geldt: hoe kouder het beslag, hoe krokanter je tempura).Voeg de gezeefde bloem, het aardappelzetmeel, het bakpoeder en de gomasio aan het ijskoude water toe. Het geheel heel voorzichtig en losjes mengen met de eetstokjes. Je kunt er eventueel een beetje water bij doen om het beter te mengen, maar het is de bedoeling dat het beslag wat klonterig blijft.Verwarm de frituurpan op 180 graden. Afhankelijk van hoe je het wier wilt frituren, knip je eventueel de strengen los van elkaar. Haal het darmwier door het beslag en frituur in porties tot de tempura goudbruin van kleur is, het hoeft er maar heel kort in. Je kunt kiezen of je nestjes maakt of sliertjes in de olie laat zakken, wees lekker creatief!Goed uit laten lekken en smullen maar!


Lekker met een koriander-yoghurt sausje. 200 ml biologische milde yoghurt mengen met 1 el fijngesneden bieslook en 4 takjes koriander, 1 el citroensap en peper (zout laat je weg omdat er al genoeg in het wier zit!)


Bron: ellen

bottom of page