top of page

Recepten met duivelstong

Duivelstong ruikt wat sterk en heeft een lekkere (slijmerige) bite maar moet wel zo vers mogelijk verwerkt worden. Na 3 dagen begint het al een wonderlijk fluoriscerend roze slijm af te geven. Duivelstong is een heerlijk wier om je gerechten een romig kantje te geven. Maar in een pesto of door wokgerechten misstaat hij ook zeker niet!


Wil je zeewier bestellen? Klik hier.


Quinoa met duivelstong

Tomatensoep met duivelstong


Wij maken zelf soep in grote hoeveelheden die we invriezen. Met warm zomerweer eten we hem dan ook wel als gazpacho en dan is hij alvast koud.


Ingrediënten (4 personen, half uurtje werk)

800 gram tomaten

Bakje Duivelstong (c. 100 gram)

Rode ui

3 knoflookjes

1 theelepel gerookt paprikapoeder

300 ml bouillon

Paar takjes salie

Geroosterde zonnebloempitjes of walnoot (in stukjes)

Peper en zout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd grote tomaten in partjes. Hak de ui in fijn. Leg de tomatenstukjes, ui, duivelstong en gepelde knoflooktenen met de salietakjes, op de bakplaat. Meng in een potje met deksel de olijfolie met het gerookt paprikapoeder en flink wat peper en zout. Schudden. Giet daarna het oliemengsel over het tomatenmengsel. Schep door elkaar. Rooster de tomaten 15 minuten in de oven. Vis de takjes salie eruit en schep het mengsel daarna in een soeppan. Giet al het vocht van de bakplaat er ook bij. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.Laat even paar minuten koken en blender de soep dan. Breng op smaak met peper en zout. Haal dan van het vuur en laat kort afkoelen. Schep de soep in kommen en serveer met groene kruiden zoals dille, peterselie, basilicum of koriander.



Kruidenboter


Ingrediënten

Mengsel van gedroogd zeewier: bijvoorbeeld fucus, duivelstong, zeesla

1 pakje roomboter

klein teentje knoflook (het moet niet overheersen!)

geraspte citroenpeper en zout naar smaak (zout niet teveel, zeewiermengsel is al zout!)


Bereiding

Haal de boter uit de verpakking en smelt het langzaam en op laag vuur in het pannetje of beter leg het een poosje uit de koelkast. De boter moet absoluut niet vloeibaar worden, maar ietsje zachter zodat je hem een beetje kunt roeren. Doe de zachte boter in de mengkom en pers het teentje knoflook erboven uit​.​​ Strooi het zeewiermengsel er overheen en roer goed door. Ongeveer 3/4 eetlepel per pakje boter. De citroen knijp je uit en het sap roer je ook door de boter, gebruik liever iets minder dan te veel. ​De rasp kan er ook door heen. ​Tot slot maak je de boter op smaak met flink wat peper en zout.

bottom of page